STORBRITANNIEN | ENGLAND
Smukke Cotswolds


Billedet er fra Chipping Campden, der ligger lige i nærheden af Broadway.


Efter manges opfattelse er området Cotswolds indbegrebet af alt, hvad der er engelsk. Smukke udsigter, grønne marker, gamle byer og hyggelige pubber – lutter engelsk idyl. Der er ikke noget at sige til, at huspriserne her ligger en god bid over gennemsnittet, for det er et eftertragtet sted at bo – og så kun et par timers kørsel fra London.

Hvis man holder af at vandre, så er "Cotswold Way" en officiel vandrerute på over 160 km, der går langs højdedraget fra Chipping Campden til Bath – en dejlig vandretur tur med de mest fantastiske udsigter. Undervejs kommer man til spændende steder som Sudeley Castle og Hailes Abbey, og overalt er man omgivet af den smukkeste natur.

Hvis man holder af at fotografere, skal man tage til byer som Bibury, Snowshill og Lower Slaughter. De er alle utroligt maleriske, og det må være nogle af Englands mest fotograferede motiver. Broadway hører også til i den kategori, og det er samtidig min egen personlige yndling, for selv om den er så berømt og så velbesøgt, som den er, har den ikke fået nykker. Det er ikke bare en turistby, men en ”rigtig” by, hvor man bor og handler ind til hverdag, og der er altid en god stemning. ”Den perfekte engelske landsby” kaldte kunstneren William Morris den – og det synes jeg stadig den er…

Uddrag fra bogen "Rundt i Storbritannien".