Danmark
Den gamle by


Når autocamperen skal på tur i Danmark, er ét af vores foretrukne mål et 2-dages dages besøg i Aarhus' botaniske have og "Den gamle By".

En autocamper på 6 meter kan lige præcis stå på en parkeringsplads foran parken, og hvis vejret er til det, køber vi den ene dag sandwicher i havens gode café, som vi sidder på en bænk og spiser med udsigt til blomstrende buske.

På andendagen får vi gammeldags mad i Gæstgivergården, som ”vores mor lavede den”. Begge dage afrundes med eftermiddagskaffe og lækre flødekager i konditoriets have.

Når man har hund, kan man desværre ikke sidde indenfor, men jeg har været alene inde og kigge på det fine gamle konditori, der engang lå i Aabenraa. Og jeg nyder synet af butikken udefra, når vi får kaffe og kager serveret i haven lige overfor.

I tankerne bliver jeg ført tilbage til min barndom, hvor vi så mange søndage enten selv havde gæster til eftermiddagskaffe eller besøgte min moster og onkel i Vanløse medbringende flødekager fra bageren i nærheden.

Det var altid så svært for mig at vælge. Skulle det være en tivolikage, en napoleonskage, en kartoffelkage eller måske et gåsebryst eller en medalje?

Sjovt nok er det valg ikke blevet meget nemmere med årene...