STORBRITANNIEN | ENGLAND
Forest of Bowland


Forest of Bowland ligger i det øverste hjørne af Lancashire; dog går en lille bid af området ind i Yorkshire. Der er smukt og dejligt, og Forest of Bowland har da også officielt fået betegnelsen AONB, der står for ”Area of Outstanding Natural Beauty” – altså et særligt kønt naturområde.

Jeg faldt selv pladask for stedet, da jeg kørte på ”opdagelsestur” for nogle år siden. Én af de ting, der tiltalte mig, var de stille veje - Quiet Lanes - der indbød til sendrægtighed. Man har indført dem for at beskytte naturen og give dem, der gerne vil køre stille og roligt – cykler for eksempel – en chance, men biler må altså også gerne være der, hvis de bare kører langsomt.

Flere steder sker det med at køre langsomt helt automatisk, for der går ikke mange veje gennem det store område, og de, der er, er ikke særligt brede. Det kan godt være lidt af en udfordring, hvis man - som vi gør nu - kører i en autocamper, men det går an. I Chipping fandt vi den dejligste lille campingplads midt inde i byen, hvor man både har en god udsigt fra sin plads og få minutters gang til ”centrum”.

Chipping er en rigtig sød by med en gammel kirke fra 1300-tallet. Der er ikke mange butikker i byen, men der er en vældig fin lille landhandel, et hyggeligt tea room med have og så et par pubber, sådan som det hører sig til. Der er også en skole fra 1700-tallet og de såkaldte Almshouses, der engang blev brugt som velgørenhedsboliger for fattige enker.

Uddrag fra bogen ”Rundt i Storbritannien”