STORBRITANNIEN | ENGLAND
Hunden med til England


Det er heldigvis relativt nemt at tage hundevennen med til England, men der er nogle regler, der skal følges.

For det første skal hunden have en mikrochip, så den har et ID-nummer. Chippen sættes et sted i nakken, og det kan ske uden bedøvelse. 

Dernæst skal hunden vaccineres mod rabies. Der skal gå tre uger fra vaccinationen til indrejsen, og vaccinationen har en begrænset holdbarhed. Check med dyrlægen, hvor længe den er – for der er forskel på produkterne. Det er vist enten to eller tre år.

Hunden skal have et pas, og det er også noget, dyrlægen kan hjælpe med. ID-nummeret fremgår af passet, og desuden bliver vaccinationen mod rabies skrevet ind her. 

Sidst, men ikke mindst, skal hunden have en ormekur – HVER gang den skal rejse ind i Storbritannien. Det skal ske mindst 1 døgn og højst 5 døgn inden indrejse. Ormekuren skal gives af en dyrlæge, og også dette skal skrives ind i passet. Pas nøje på, at tidspunktet for dyrlægebesøget skrives ind – de er meget omhyggelige i den engelske (dyre)paskontrol. 

Da vi altid tager over med tunnellen og altid opholder os nogle dage i Brugge både før og efter England, er dette sidste med ormekuren ikke noget problem for os. Vi har fundet en sød belgisk dyrlæge, der bor centralt i byen. Hun giver Gussi en ormekur (en pille) og skriver i passet – og dernæst bliver vi den påkrævede ekstra dag i byen, så midlet har tid til at virke. 

Ved Eurotunnellen er der en særlig indgang med et iøjnefaldende “potemærke”. Det er her, man skal ind – inden indcheckning – med hunden. Chippen bliver scannet, passet checket, og hvis alt er, som det skal være – så er det det. 

Du kan læse mere om de officielle bestemmelser på denne engelske side https://www.gov.uk/bring-pet-to-great-britain  

OBS: Efter Brexit skal hunden også checkes på tilbageturen – men her er p.t. intet krav om ormekur.