Uddrag fra bogen AUTOCAMPERLIV – på tur i Sydengland

590hintonHinton Ampners have er virkelig dejlig. Vi nød både at sidde på bænke og se på udsigten og at gå på opdagelse i de mange ”haverum”. Haven er anlagt i flere niveauer, og der er både klippede former, åkandedam og flotte blomsterbede, og ved kirken ligger frugthaven og køkkenhaven side om side.
Hvis man holder af at gå ture, er der flere muligheder. I receptionen kan man få et kort over de ruter, der er i området, og om foråret kan man se tætte tæpper af bluebells i skoven. På én af de kortere ture kan man se nogle af de mange gamle træer, der er på Hinton Ampner – det ældste træ regnes for at være 5-600 år gammelt og har altså stået dér siden tudortiden.

Der er et ”stille hjørne” i haven, og det er sådan en god idé, synes jeg. I vore dage, hvor vi hele tiden udsættes for forskellige former for støj, har man virkelig behov for at sidde ganske stille og lytte til fuglesangen, biernes summen og vinden i træernes blade. Man opfordres til at slukke for telefonen – og også gerne slå hjernen fra, så man bare fortaber sig i ro og eftertanke.

Translate »