Heldagsudflugter

romantiskhusEn af de bedste ting, jeg ved, er vores heldagsudflugter, og til det brug er autocamperen aldeles perfekt.

Vi finder et godt sted at besøge, ankommer tidligt og bliver lige til lukketid. I England har vi i årevis været medlemmer af flere foreninger med historiske huse og naturområder, så vi får fri adgang og fri parkering, og de penge til medlemskaber er godt givet ud.

Og nu, hvor vi har fået hund, er der endnu en fordel ved det. For hunden må typisk ikke komme med i huse og haver, men gerne i parkområdet udenom. Ikke noget problem… vi skiftes til at gå ind og se huset og haven, og hvis det er koldt, henter vi lidt frokost eller noget godt til eftermiddagskaffen i den café, der stort set altid er på stedet, og spiser “hjemme” i stedet for.

Bagefter går vi én eller flere lange traveture med hunden i den dejlige natur, der omgiver stedet. Og indimellem benytter vi måske alle tre lejligheden til at tage en lille lur. Det kan man jo også i en autocamper… 🙂

hundebasse

Kun for voksne

590egencamperMange engelske campingpladser er kun beregnet for voksne. De er altså uden aktiviteter og hoppepuder, men til gengæld med masser af fred og ro.

Vi besøgte én af dem, da vi var i Nottingham. Ejeren af huset var ikke hjemme, så vi lagde penge (ca. 120 kr.) i en kuvert, puttede den i postkassen og slog os ned på marken bagved.

Der var en enkelt anden campist; et ældre par med en campingvogn. Derudover fik vi selskab af en sød fårehund og mindst femogtyve marsvin, der stod for græsplænens vedligehold. Det gjorde de ganske godt!

590marsvin

 

590claypole

Godt motorvejs spisested i Holland

Mine erfaringer med motorvejsrestauranter er store, men begejstringen for dem kan ligge på et meget lille sted. Indtil Holland… eller rettere Apeldoorn, hvor jeg tilfældigvis blev ledt forbi på grund af vejarbejde. Ikke nogen dårlig omvej! Faktisk bliver det den vej, jeg tager fremover, når jeg skal til England…

LA PLACE er en hollandsk kæde af restauranter, og det var altså en oplevelse af de helt positive. Der ligger 250 af dem rundt omkring, og de er ved at brede sig ind i Belgien også.

Selve restauranten var både hyggelig og pæn, men det var “tag selv” afdelingen, der imponerede. Udvalget var enormt! Der var frisklavede smoothies, der stod i is og fristede. Der var lækre sandwicher, hjemmelavede kager, et stort udvalg af varme retter og alt muligt andet. Alt fremstillet bæredygtigt og naturligt.

Det var en restaurant, som man havde lyst til at gå ned og spise på, hvis man boede i nærheden. Og det kan man vist ikke sige om ret mange andre motorvejsrestauranter…

590place

Translate »