Autocamperes indretning

Rear-lounge

Vi kigger tit på engelske autocampere, fordi de er så hyggelige – og helt, helt anderledes end dem, vi kender herhjemme. I hvert fald på nogle punkter…

For det første har de nogle dejligt tykke sæder, som man sidder særdeles komfortabelt i.

For det andet har de et rigtigt komfur, så man kan lave en ordentlig søndagsmiddag. Jeg tror aldrig, at jeg har set en engelsk autocamper – eller campingvogn for den sags skyld – uden komfur.

Og for det tredje har englænderne en forkærlighed for U-siddegruppen bag i bilen. DET har jeg også; også selv om man så skal rede op om aftenen. Men det gør jeg i forvejen, fordi vi bruger sengen nede bagi som “flydemøbel”.

Så når snakken går på nye muligheder og ønsker… så vil det nok være sådan en engelsk udgave i passende længde (ikke over 6 meter).

Måske en dag… 😉

Hverdagsliv

knoleJeg har endnu ikke helt vænnet mig til, at vi nu BOR i en autocamper. Sådan stort set på heltid.

Det føles lidt som ferie, selv om vi arbejder ganske meget undervejs – men alene det, at vi kan lægge arbejdet fra os og gå en god lang tur i solen, når vi har lyst til at det. Vi kan jo bare arbejde videre senere.

For hver dag, der går, føles bilen mere og mere som et hjem. Nogle ting bliver taget fra, fordi de ikke bliver brugt mere end en sjælden gang – andre ting kommer til, fordi vi ikke kan undvære dem. En støvsuger hører blandt de sidste; især nu når vi har en lille hund med.

Samtidig finder vi ud af at udnytte den beskedne plads bedst muligt. Vi købte blandt andet nogle “sammenklappelige” hylder i England, som ved et snuptag har delt to af vores ovenskabe op, så kopper og tallerkener nu står pænt, og “spisekammeret” er overskueligt.

Det er en fascinerende tanke, at vi somme tider “bor” midt inde i en hyggelig by og kort efter langt ude på landet. For nyligt boede vi på en plads i Kent, hvorfra vi nemt kunne tage på ture til nogle historiske huse.

Vi besøgte blandt andet Knole; en kæmpestor ejendom, hvor forfatterinden Vita Sackville-West blev født – her var vi hele dagen. Gik lange ture i området og nød livet på klapstole foran vores medbragte “hjem”, mens vi spiste dagens frokost fra restauranten.

Vi besøgte også byen Rye, der er utroligt charmerende. Den kan du læse mere om lige her: www.anglofilia.info

Rye

En stor dag

fs_16Det er en stor dag i dag! Vi har modtaget vores certifikat og vores registreringsnummer med posten! Så NU er det bare med at få fremstillet et par plader til for og bag, og så er der ingen undskyldning for at køre tur med store dyt.

Og nu, når man ser tilbage, var det jo egentlig ikke så svært med de plader… man skulle bare have en tålmodighed som en engel, og det gælder nok mange steder – og i mange lande. Jeg husker stadig mine år i Bruxelles, hvor tålmodigheden også kom på prøve ganske mange gange.

Vores første tur kommer nok til at gå op nordpå, hvor vi skal have taget mål til tæpper i et “autocamper-tæppeland“. For især om vinteren er det rart at have noget blødt og varmt at træde ud på…

Lys i mørket

natlampeDet gælder om at udnytte ressourcerne i en autocamper. Så for at spare på bovognens batteri – i de tilfælde, hvor man ikke har adgang til elektricitet – har vi købt et par lette, billige og velfungerende batteridrevne lamper.

De fungerer fint som nat- og læselamper eller bare som hyggebelysning – og så er de oven i købet forsynet med en “følesensor”, så de kan tænde ved bevægelse.

Vi har ingen udendørslampe, men hvis lampen stilles lige inden for døren, tænder den automatisk, når vi kommer hjem. Meget praktisk på en mørk vinterdag…

Lampen koster ca. 100 kr.

Fri som fuglen

590campingCampingvogne fra barndommens tid er igen kommet på mode, og nu er de enten nuttet pastelfarvede og indrettet særdeles charmerende med glade flag og farver, eller også er de fyldt med sjove, gamle “vintagefund” som denne her. Men selv om ferieboligen er af ældre dato, behøver den ikke at være ukomfortabel. Det nye gamle byder på behagelige madrasser i sengene, masser af bløde puder og lune dyner til kølige dage.

Indretningen er som regel meget personlig og individuel, selv om der er visse ting, der hører sig til. Et velfungerende komfur er for eksempel uundværligt i en engelsk campingvogn – ny som gammel – ligesom en gammeldags termokande, en transistorradio og blomstret porcelæn er med til at give den hyggelige stemning.

Tekst og foto: Mia Folkmann

Translate »