Hverdagsliv

knoleJeg har endnu ikke helt vænnet mig til, at vi nu BOR i en autocamper. Sådan stort set på heltid.

Det føles lidt som ferie, selv om vi arbejder ganske meget undervejs – men alene det, at vi kan lægge arbejdet fra os og gå en god lang tur i solen, når vi har lyst til at det. Vi kan jo bare arbejde videre senere.

For hver dag, der går, føles bilen mere og mere som et hjem. Nogle ting bliver taget fra, fordi de ikke bliver brugt mere end en sjælden gang – andre ting kommer til, fordi vi ikke kan undvære dem. En støvsuger hører blandt de sidste; især nu når vi har en lille hund med.

Samtidig finder vi ud af at udnytte den beskedne plads bedst muligt. Vi købte blandt andet nogle “sammenklappelige” hylder i England, som ved et snuptag har delt to af vores ovenskabe op, så kopper og tallerkener nu står pænt, og “spisekammeret” er overskueligt.

Det er en fascinerende tanke, at vi somme tider “bor” midt inde i en hyggelig by og kort efter langt ude på landet. For nyligt boede vi på en plads i Kent, hvorfra vi nemt kunne tage på ture til nogle historiske huse.

Vi besøgte blandt andet Knole; en kæmpestor ejendom, hvor forfatterinden Vita Sackville-West blev født – her var vi hele dagen. Gik lange ture i området og nød livet på klapstole foran vores medbragte “hjem”, mens vi spiste dagens frokost fra restauranten.

Vi besøgte også byen Rye, der er utroligt charmerende. Den kan du læse mere om lige her: www.anglofilia.info

Rye

En stor dag

fs_16Det er en stor dag i dag! Vi har modtaget vores certifikat og vores registreringsnummer med posten! Så NU er det bare med at få fremstillet et par plader til for og bag, og så er der ingen undskyldning for at køre tur med store dyt.

Og nu, når man ser tilbage, var det jo egentlig ikke så svært med de plader… man skulle bare have en tålmodighed som en engel, og det gælder nok mange steder – og i mange lande. Jeg husker stadig mine år i Bruxelles, hvor tålmodigheden også kom på prøve ganske mange gange.

Vores første tur kommer nok til at gå op nordpå, hvor vi skal have taget mål til tæpper i et “autocamper-tæppeland“. For især om vinteren er det rart at have noget blødt og varmt at træde ud på…

Fri som fuglen

590campingCampingvogne fra barndommens tid er igen kommet på mode, og nu er de enten nuttet pastelfarvede og indrettet særdeles charmerende med glade flag og farver, eller også er de fyldt med sjove, gamle “vintagefund” som denne her. Men selv om ferieboligen er af ældre dato, behøver den ikke at være ukomfortabel. Det nye gamle byder på behagelige madrasser i sengene, masser af bløde puder og lune dyner til kølige dage.

Indretningen er som regel meget personlig og individuel, selv om der er visse ting, der hører sig til. Et velfungerende komfur er for eksempel uundværligt i en engelsk campingvogn – ny som gammel – ligesom en gammeldags termokande, en transistorradio og blomstret porcelæn er med til at give den hyggelige stemning.

Tekst og foto: Mia Folkmann

Sjov indretning

stofFor mig er det vigtigt, at autocamperen bliver hjemlig og hyggelig at være i. Først og fremmest fordi jeg elsker at indrette, men også fordi vi tilbringer så meget tid i den. Det er vores hjem på hjul flere måneder af året…

Som standard er autocamperen udstyret med tynde, kedelige gardiner, der lynhurtig erstattes af sjove, stærktfarvede bomuldsgardiner. Efter min mening må indretningen gerne være lidt skør, mens jeg samtidig tager hensyn til, at tingene skal veje mindst muligt.

Gardinerne er blevet en skøn blanding af farveglade ugler, fjollede fugle, stjerner og blomster, og sengetæppet er et skønt patchworktæppe, som samtidig er tykt og varmt at putte sig under.

Ikke alle synes om gulvtæpper, men de varmer og hygger, så det skal til i min vogn. Og endelig bliver ting og sager opbevaret i skønne papæsker og dåser, som jeg har fundet rundt omkring. Én æske til farveblyanter; én til sysager og én til alle de små dimser, som man kan få brug for undervejs (elastikker, clips, klemmer m.m.).

Camping i 50’er stil

interior4I England og USA – og mange andre steder – er vintage i alle former særdeles populær, og der camperes i stor stil i 50’er stil.

Og jeg er i høj grad med på vognen. For netop i en campingvogn må der efter min mening godt være glade farver og skøre indslag, som man kun kan blive i godt humør af, og jeg planlægger at overføre bare noget skæg og ballade til den autocamper, jeg selv sparer så ihærdigt op til.

Translate »