Uddrag fra bogen Autocamperliv – på tur i Sydengland

gardenhousetilfbVisse steder glemmer man aldrig, og the Garden House i Buckland Monachorum er ét af dem. Derfor var det en stor fornøjelse at genbesøge haven, der var blevet større, siden vi så den sidst. Udvidelserne er sket i etaper igennem årene, og den vestlige del var kun lige begyndt i 1990’erne, da vi var der, mens skovområdet i den østlige del først nu er i sin spæde start.

Huset på grunden havde engang fungeret som præstebolig, og haven bestod af en skrånende have med mur og store græsmarker rundt om den. Den nytilflyttede familie døbte huset ”havehuset”, selv om de dårligt var gået i gang med haven på det tidspunkt – med tiden kom navnet dog til at passe perfekt. Haven i dag er én af de dejligste, jeg kender.

Du kan høre artiklen om haven oplæst i sin fulde længde og se flere billeder på min Youtube-kanal – tryk lige HER

Uddrag fra bogen AUTOCAMPERLIV – på tur i Sydengland

590sidmouthDet er, som om tiden er gået i stå i Sidmouth, der ikke blot virker som en magnet på velstående pensionister. De gode strande og den charmerende by tiltrækker hvert år et stort antal besøgende, der nyder den afslappede stemning, og man har indtryk af, at alle mødes til eftermiddagste i Connaught Gardens.

Parken ligger ikke langt fra den gamle bydel og har ikke bare en fantastisk udsigt over havet; den føles som en lille oase og et rart sted at spise gode kager med gode venner eller bare sidde i fred med en bog. Bagefter kan man så besøge den gamle bydel og se nærmere på nogle af de mange fredede bygninger – hold øje med de blå plader på husene, for på dem kan man læse om stedets historie.

Forårsfornemmelser

smukkewalesDer er forår i luften! I hvert fald her hos mig, for planlægningen af næste tur rundt i Storbritannien er så småt begyndt.

Jeg har endnu ikke helt fundet ud af, hvor rejsen går hen næste gang. Det kunne være Cornwall, fordi der generelt er et mildere klima i årets tidlige måneder. Det kunne være Wales, som er så utroligt spændende at rejse rundt i. Og det kunne være Norfolk/Suffolk, som jeg længe har haft lyst til at gense og udforske.

Jeg glæder mig under alle omstændigheder vildt til at være nomade igen, for livet i en autocamper passer mig så fint. At sidde ved morgenbordet og snakke om, hvorvidt vi skal tage turen nordpå til stranden eller sydpå til en eller anden spændende by. Om vejret er til fotografering eller museumsbesøg. At nyde udsigten fra en bakketop eller fra haven til et historisk hus, mens man inspireres til det næste projekt.

Det bliver spændende at se, hvad det ender med. Men til april går det løs 🙂

Translate »