Når hunden skal med til England

gussiibruggDet er heldigvis blevet relativt nemt at tage hundevennen med til England, men der er nogle regler, der skal følges.

For det første skal hunden have en mikrochip, så den har et ID-nummer. Chippen sættes et sted i nakken, og det kan ske uden bedøvelse.

Dernæst skal hunden vaccineres mod rabies. Der skal gå tre uger fra vaccinationen til indrejsen, og vaccinationen har en begrænset holdbarhed. Check med dyrlægen, hvor længe den er – for der er forskel på produkterne. Det er vist enten to eller tre år.

Hunden skal have et pas, og det er også noget, dyrlægen kan hjælpe med. ID-nummeret fremgår af passet, og desuden bliver vaccinationen mod rabies skrevet ind her.

Sidst, men ikke mindst, skal hunden have en ormekur – HVER gang den skal rejse ind i Storbritannien. Det skal ske mindst 1 døgn og højst 5 døgn inden indrejse. Ormekuren skal gives af en dyrlæge, og også dette skal skrives ind i passet. Pas nøje på, at tidspunktet for dyrlægebesøget skrives ind – de er meget omhyggelige i den engelske (dyre)paskontrol.

Da vi altid tager over med tunnellen og altid opholder os nogle dage i Brugge både før og efter England, er dette sidste med ormekuren ikke noget problem for os. Vi har fundet en sød belgisk dyrlæge, der bor centralt i byen. Hun gav Gussi en ormekur (en pille) og skrev i passet – og dernæst blev vi den påkrævede ekstra dag i byen, så midlet havde tid til at virke.

Ved Eurotunnellen er der en særlig indgang med et iøjnefaldende “potemærke”. Det er her, man skal ind – inden indcheckning – med hunden. Chippen bliver scannet, passet checket, og hvis alt er, som det skal være – så er det det.

Du kan læse mere om de officielle bestemmelser på denne engelske side: Travelling with pets

OBS: Hvis Brexit bliver gennemført, kan det betyde ændring af ovennævnte krav

Smarte dimser

590dongle

Vi har købt nogle små internet dimser til vores kommende liv på farten. I Danmark har vi fået en fin mobil bredbånds “dims” med hele 300 GB pr. måned, men i England er den slags livskraftige internet ikke opfundet endnu.

Vi har været i samtlige butikker i Worcester (og der er en del, skal jeg hilse og sige) – og måtte lade os nøje med en brøkdel af den danske datamængde. Til gengæld kan de små enheder købes som “Pay As You Go” og altså uden binding af nogen art, hvilket tiltaler mig umådeligt.

Når datamængden er brugt, kan vi “toppe up” og købe mere, og selv om det er en relativ dyr måde at gøre det på, skal det ses i sammenhæng med et fast månedligt (højt) beløb, som vi ikke kan udnytte, fordi vi ikke altid er i England.

Og så har vi købt to forskellige i håb om, at den ene kan få forbindelse, når den anden ikke kan. Vi er uhyggeligt klar over, at det nok vil være svært at gå på nettet, når vi autocamperer i yderområderne, men nogle netværksudbydere er selvfølgelig bedre end andre.

Tiden vil vise, hvor meget bedre… 😉

Translate »