Det pengeløse samfund

590rensburgDet pengeløse samfund eksisterer ikke rigtigt i campingland. I hvert fald har jeg adskillige gange været på campingpladser, der kun tager imod kontant betaling – og på mange tyske standpladser skal man bruge mønter.

På vej til England overnattede vi på en standplads i byen Rendsburg, der ifølge oversigten skulle have helårsåbent. Da vi kom dertil i polarkulde, var der en lakonisk seddel på baderummene med LUKKET – MEN I ER VELKOMNE TIL AT OVERNATTE GRATIS PÅ PLADSEN.

Mjow tak, men så er der jo IKKE helårsåbent. Strøm kunne vi få – hvis vi havde mønter til el-standeren, og det havde vi ikke.

Bankerne havde lukket; butikkerne var ikke så ivrige efter at veksle, men vi fik da skrabet nogle mønter sammen. Nok til el om aftenen og natten – men ingen toast og morgenkaffe. Det måtte vi vente pænt på, indtil vi nåede frem til næste stop.

Morale: Husk altid at medbringe rigeligt med mønter og kontanter. 🙂

Foto: Wusel007

En spæd start

slesvig2Autocamperlivet er så småt begyndt. Bilen er ikke indrettet helt, som vi vil have den endnu – men det kommer hen ad vejen. Faktisk er det kun godt at vente lidt, for man ændrer mening undervejs. Vi har f.eks. allerede fundet ud af, at det er superhyggeligt at sove i soveposer, selv om vi havde forsvoret det – og at en kaffemaskine er en livsnødvendighed.

Vi nyder det frie liv i den grad! Vi holder endnu kun en dag eller to hvert sted, fordi vi er på vej til og fra England, men senere er det vores mening at blive længere. At slå os ned for en tid et sted, vi kan lide.

Ét af de steder, vi kan lide, er Slesvig by. Jeg har aldrig udforsket den del af Tyskland, der engang var dansk, men det kommer vi til. I byens havn holdt vi superfint med vores mobile hjem, der ærlig talt så noget klejnt ud ved siden af de store tyske “uhyrer”.  Syv meter er jo ingenting… 😉

slesvig3slesvig1

Kun for voksne

590egencamperMange engelske campingpladser er kun beregnet for voksne. De er altså uden aktiviteter og hoppepuder, men til gengæld med masser af fred og ro.

Vi besøgte én af dem, da vi var i Nottingham. Ejeren af huset var ikke hjemme, så vi lagde penge (ca. 120 kr.) i en kuvert, puttede den i postkassen og slog os ned på marken bagved.

Der var en enkelt anden campist; et ældre par med en campingvogn. Derudover fik vi selskab af en sød fårehund og mindst femogtyve marsvin, der stod for græsplænens vedligehold. Det gjorde de ganske godt!

590marsvin

 

590claypole

Translate »